30 Nisan 2009 Perşembe

Jameson


İrlandalı olmak güzel bir duygu olsa gerek. Ekonomiye tavan yaptırdılar ve içme üzerine olan hayatlarına da devam ediyorlar. İrlandalı olsaydım herhalde takımlarım Boston Celtics ve Celtic olurdu. Bira zaten doğuştan belli, Guinness. İdol belli, Roy Keane. Müzik grubu da belli U2. Karakter de çatlak olmak zorunda. İşte bir diğer belli olansa viskin, o da tabi ki Jameson...

Diğer viskilerde bulamayacağınız yumuşak bir içimi var. Damağınızı yormayan, içinizi yakmayan sanki sertliği biraz alınmış gibi olan yumuşak bir tat bu. Nedeni de herhangi bir Scotch viskisi 2 kere imbikten geçerken Jameson'ın 3 kere geçirilmesi. 12 yıllık versiyonu içinse, beyaz İspanyol şaraplarının ahşap fıçılarında bekletilmesi de tadına o yumuşaklığı veren başka bir neden. Yaban mersini suyuyla ya da zencefilli gazozla karıştığında muhteşem olduğu söyleniyor, ama uğraşmak istemediğimden denemedim tabi ki. Sadece sek hali bile harika olmaya yeterli zaten.

Fiyat olarak da ''overrated'' Jack Daniels'dan çok az daha ucuz.Umarım Jameson günün birinde sadece Türkiye'de olan, insanların artistlik yapmak için Jack Daniels ve Chivas Regal içme kıroluğundan nasibini almaz.
İrlandalılar gibisi hakikaten yok ama bu alkol sektöründe. Rakı üretmeye kalkmasınlar da günün birinde, havamız sönmesin ülke olarak.

4 yorum:

  1. Bir şarkuteride viski seçerken mekan sahibinin yoğun tavsiyesi üzerine alıp ilk kez bu sene içtim. İçimi kolay dediğinde Chivas gibi su katılmış bir aroma olmasından korkmuştum ama değilmiş. Tam kararında bir keskinlik.

    Şişesinden ötürü korktuğun olmaz, artistlik yapmak için içilmez..

    YanıtlaSil
  2. Benim viski tutkum yüzümden dayıma getirtmiştim İrlanda viskisi o da bu markadan getirmişti. Bir akşam arkadaşlarla toplaştığımızda herkes rakı içerken ben gene viskimi yudumluyordum yarım litre kadar yudumladım ama tadı ve sonraki durumlar o kadar hafiftiki en iyi viski sıralamamda yer alır kendisi...

    YanıtlaSil
  3. hafif diye de insan cok iciyo hakkaten. öyle bi cakalligi var :)

    YanıtlaSil